top of page

Med, šipurak i crna zova izvori života

Pronaći tržišnu nišu je nekima lako, a neki ne uspeju čitavog života da nađu taj prostor za rad i stvaranje. Kako kaže izreka radi ono što voliš i nećeš morati da radiš ni jedan dan u životu. Ukratko ovo bi mogla da bude deviza Igora Đurđevića preduzetnika iz Valjeva. Sa dvadeset godina se osamostalio i otvorio frizersku radnju. Za Igora prijatelji kažu da nije klasičan frizer zanatlija. Istančan osećaj za estetiku, korišćenje vrhunskih preparata, saveti za mušterije (u največoj meri dame) kako u pogledu kose tako i drugih aspekata života, povezivanje ljudi, osmeh su razlozi što se mušterije vraćaju u njegov salon.


immuniser.rs
Porodica Đurđević/photo immuniser.rs

No, zasićen stresom koji nosi Beograd Igor je sa Suprogom Snežom odlučio da veći deo vremena provodi u tazbini u selu Markova Crkva kod Valjeva. Blaga klima, šume, pašnjaci, izvori vode a opet blizina Valjeva i Beograda uputili su ovaj par da razmišlja o načinima kako da organizuju život.

- Život u gradu ima brojne prednosti, ali sa sobom nosi dosta stresa. Mi smo hteli da to izbegnemo koliko je moguće i da svoju decu (Irenu i Nemanju prim aut.) spojimo sa prirodom jer im je grad neizbežna destinacija u životu. U tom prirodnom okruženju rodila se ideja o Immuniseru, proizvodu od meda, šipurka i zove. Za početak proizvodili smo med u svom pčelinjaku i pravili te kombinacije za voćem za svoju decu. Njihova reakcija je bila fantastična. Kasnije smo registrovali gazdinstvo, povezali se sa stručnjacima iz prehrambene tehnologije, marketinga, logistike i tako je nastao Immuniser- kaže ovaj inače diplomirani veterinarski tehničar.Svaki početak je težak, a teme i oblasti sa kojima su se Đurđevići susretali su zahtevali da uče i usavršavaju se iz dana u dan. Sve se to u velikoj meri isplatilo kaže Igor- Svakodnevno komuniciramo sa desetinama ljudi, organizujemo proizvodnju u svom pogonu u Lazarevcu, pratimo prodaju....Do sada smo uspeli naše proizvode da plasiramo i u USA i Emirate. Čekamo rasplet razgovora sa kineskim partnerima.

Na pitanje šta za njega znači biti preduzetnik odgovara - Za mene biti preduzetnik znači preuzeti odgovornost za sebe i druge sa jasno definisanim ciljem i velikom posvećenošću.

immuniser
Priroda na dohvat ruke/ photo:asmedia.rs


Immuniser proizvodi imaju jednostavnu i delotvornu formulu koja povoljno utiče na imunitet svih generacija. Osnova je med, a dodaci su šipurak, crna zova. Prema rečima Dr Vesne Ilić preporučuje se osobama svih uzrasta kao dodatak u poboljšanju imuniteta, tj opšteg stanja organizma.Reakcije korisnika su odlične, o čemu i svedoče narudžbine koje stižu iz cele Srbije i regiona.Proizvodi immuniser
Proizvodi immuniser/ asmedia.rs

Planova je dosta. -Želimo da ulažemo u dalje poboljšanje kvaliteta i u tom smislu sarađujemo od početka sa prof. dr Milom Veljovićem oko sastava, recepture ukusa i sa dipl. ing Vladimirom Surčinskim oko bezbednosti. To su nam važni aspekti. Uporedo razvijamo marketing. To nam je fokus za naredni period. Sa As mediom smo izradili fotografije proizvoda, napravili video materijale, imamo sajt, socijalne mreže, štandove u Ada mallu jednostavno komuniciramo na više frontova ubeđeni da je Immuniser proizvod koji ima svoje mesto na tržištu.

Za kraj Đurđevići poručuju Immuniser je Vaša tvrđava.


PS Tekstovi nastali u rubrici blog su deo napora da promovišemo preduzetništvo u Srbiji i regionu. Da predstavimo firme i pojedince sa kojima sarađujemo u nadi da će unapređenje biznisa kao jednog od motora razvoja biti trajna orijentacija društva.

232 views0 comments
bottom of page